Μπορει η τεχνολογια ετοιμη να συνεχισει την ανοδικη κινηση;

Ο Nasdaq ο δείκτης αναφοράς σε τεχνολογία αυξήθηκε σχεδόν κατά 4%. Ο πολύ στρογγυλός αριθμός 13000 ήταν ένα τεχνητό όριο, με το σπάσιμο από κάτω μέτα από ένα bearish σήμα κεφάλι και ώμων. Η δράση της Τρίτης μπορεί να αποδείξει ότι η κατάρρευση είναι απλώς παγίδα αρκούδας (bear trap). Στο γράφημα μπορούμε να δούμε τις τελευταίες φορές που ο Nasdaq ξεπέρασε ανοδικά τον SMA 50 ημερών τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ανέκτησε τον κινούμενο μέσο όρο με γρήγορο τρόπο. Γνωρίζουμε ότι θα υπήρχαν πολλές στάσεις κάτω από τη γραμμή, αλλά οι επενδυτές γίνονται πολύ ικανοποιημένοι με αυτές τις γρήγορες διορθώσεις;

Όσο η ΤΙΜΗ παραμένει πάνω από τον αριθμό 13000, εκτιμάται ότι μπορεί να “αγοραστεί” η τεχνολογία. Ακούγεται ότι πολλοί διαχειριστές επενδύσεων δεν είναι ακόμη τοποθετημένοι για την εναλλαγή της ανάπτυξης σε αξία. Ίσως αν αυτό είναι αλήθεια περιμένουν να δουν πώς η σκόνη θα καθήσιε, αλλά και πάλι θα μπορούσαμε επίσης να δούμε την ανάπτυξη και την απόδοση. Ίσως το τελευταίο ενεργεί καλύτερα, και αυτό οφείλεται σίγουρα σε πολλές ψευδείς κεροδοφόρες χρηματιστηριακές εκκινήσεις τα τελευταία χρόνια.

Σημαντική σημείωση

Τα σχόλια της αγοράς είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελούν προτροπή ή σύσταση σε ΑΓΟΡΑ ή ΠΩΛΗΣΗ οποιουδήποτε χρηματιστηριακού προϊόντος στο οποίο αναφέρονται.

Share this post