Πάρης Τσογκαρλίδης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

O Πάρης είναι ένας ιδιαίτερα αναγνωρισμένος  επαγγελματίας χρηματιστηριακών αγορών, με πάνω από 22 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση εταιρειών, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, στις επενδύσεις και στη διαχείριση κινδύνων.

Είναι διαπιστευμένος διαχειριστής χαρτοφυλακίου και πιστοποιημένος σύμβουλος επενδύσεων με άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Μηχανo-Οικονομικά Συστήματα και στην  Έρευνα Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των Η.Π.Α. και κάτοχος πτυχίου  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επιχειρηματίας με ισχυρές ικανότητες ανάλυσης και επικοινωνίας. Συμμετέχει επίσης στη δημόσια διοίκηση μέσω της εκλογής του ως Δημοτικός Συμβούλος στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτης, και με το διορισμό του ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργασιών και Πολεοδομίας.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Solidus Χρηματιστηριακής,  με αρμοδιότητες σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και εσωτερικού ελέγχου.